Paviljoens, Noordwijkerduin

Ontwerp  van tuin en omgeving van de verschillende nieuwbouw voor cliëntenwoningen en dagbesteding op Willem van den Bergh.

Verschillende deelopdrachten, binnen het masterplan Noordwijkerduin, voor het realiseren van de nieuwbouw voor cliëntenwoningen en dagbesteding met de bijbehorende terreininrichting.

Het gebouwen staan vrij of als een groep rondom een hof in het landschap. De omgeving ervan bestaat uit gras en bomen, aansluitend op de binnenduinrand. De directe buitenruimtes rondom de gebouwen, meestal als een hofje vormgegeven, zijn ontworpen met verschillende thema’s, die aansluiten bij de bewoners van de gebouwen.

Zeester: duin en strand, Trommelhof: zintuigen, Druivenhof: dorpsplein, spelen, Kersenhof: dorpsplein, boomgaard/fruit

Project
Paviljoens, Noordwijkerduin

Jaar
2004 – 2008

Opdrachtgever
‘s Heerenloo Zorggroep

Samenwerking
Achitect gebouw: Marlies Rohmer, Claus en Kaan, Bruisten + Jansen, van den Berg architecten

Locatie
Noordwijk, Nederland