Particuliere tuin Zwitserland 

Het ontwerpen en realiseren van de tuin bij een particulier landhuis aan het Vierwoudstedenmeer in Zwitserland.

De tuin ligt aan de oever van het Vierwoudstedenmeer en wordt gekenmerkt door hoogteverschillen tot 12 m. Op het hogere deel staat het grote landhuis en lager, dicht bij het water, het gastenverblijf met aansluitend de kade aan het meer.

Het ontwerp is geïnspireerd op de vloeiende lijnen uit de Engelse landschapsstijl. Een systeem van gebogen paden maakt een rondgang in de tuin mogelijk, met telkens prachtige vergezichten op de tuin en het meer. Het centrale gedeelte van de tuin is open gehouden met een  gazon en solitaire bomen. Naar de randen toe zijn grote groepen rododendrons aangeplant. Het gedeelte voor het gastenverblijf is uitgewerkt als een kleurrijke ‘vallei’ met natuursteenstapelingen en een rijk bloeiende beplanting.

Project
Particuliere tuin Zwitserland

Jaar
2008-2009

Opdrachtgever
particuliere eigenaar

Oppervlakte
1 ha

Locatie
Meggen, Zwitserland